Prinášame Vám dva recepty na túto pochúťku, ak už nie je sezóna jahôd, môžete použiť iné obľúbené ovocie
.
.
Suroviny:
150 g kvalitnej polevovej čokolády, 250 g neumytých jahôd, cukor
Postup:
Jahody treba pred namáčaním, ešte obaliť v cukre, pretože majú málo vlastného cukru, aby sa popri horkej chuti čokolády dostatočne rozvinula ich aróma. Vo vodnom kúpeli zahrejeme asi 150 g čokolády, 250 g jahôd - neumytých, len dôkladne utretých papierovou utierkou - namáčame do troch štvrtín v poleve, poukladáme ich na sito na odkvapkanie a necháme stuhnúť. Poukladáme do papierových košíčkov.
Jahody v čokoláde s tukom
Suroviny:
cca 500g jahody
Na čokoládu:
150 g tuk 100 percent, 5 lyžíc kakao, 4 lyžice práškový cukor , 1-2 lyžice 33% smotana na šľahanie, 4 lyžice sušená smotana do kávy, alebo sušené mlieko
Postup:
V hrnci si rozpustíme tuk, ale dávame pozor, aby sa nám nezačal variť. Pridáme ostatné ingrediencie a premiešame do hladkej čokolády. Na chvíľu odstavíme a necháme mierne vychladiť. Potom napichujeme na špajdľu jahody a namočíme ich do 3/4 v čokoláde. Ukladáme na pekáčik s papierom na pečenie a necháme vychladiť v chladničke. Ak chceme, môžeme špičku jahôd namočenú v čokoláde ešte ponoriť do mandľových lupienkov, kokosu, orieškov a pod. Tiež môžeme podobne upraviť banány, mandarínky .. akékoľvek obľúbené ovocie.
ODPORÚČAME:
Mojito s jahodami limetkou a mätou Strawberry mojito
Jahodový dezert s gréckym jogurtom
Smotanovo ovocný zákusok s želatínou
tags: jahody macane v cokolade cokoladove ovocie v cokolade
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|