Recept na veľmi obľúbené a chutné jedlo, pre každú šikovnú gazdinú.
.
.
Na prípravu potrebujeme:
Suroviny:
1 kg zemiaky, 1 ks cibuľa, paprika červená mletá sladká, bobkový list, 1 ks kyslá smotana, mlieko, hladká múka, soľ
Na fašírky:
1 kg mleté mäso bravčové, 2 ks vajcia, 1 ks cibuľa, 3-4 ks staršie pečivo, 6 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 8 ks vajcia uvarené natvrdo, strúhanka, majoránka
Postup:
1. Pripravíme si fašírky: Do misky dáme mleté mäso, rozbijeme vajíčka. Pečivo si zalejeme vodou alebo mliekom a ručne potrháme pridáme do misky. Cibuľu,cesnak,majoránku,soľ,mleté čierne korenie a podľa potreby strúhanku.
Zamiešame na hustú zmes. Na alobale si rozložíme fašírku rozotrieme na plát, na ktorú uložíme uvarené vajíčka, nemusí byť a zavinieme ako roládu. Pokvapkáme olejom,trošku podlejeme vodou,zakryjeme a pečieme asi 45-50 minút na 180 °C.
Potom odkryjeme a necháme zapiecť ešte asi 20 minút na 200 °C.
2. Zemiaky si očistíme, nakrájame na menšie kúsky.
Cibuľu si nakrájame na drobno a orestujeme na oleji. Pridáme červenú mletú papriku a bobkový list. Doplníme nakrájané zemiaky, premiešame a chvíľu orestujeme.
Podlejeme vodou, osolíme a podusíme. Zamiešame kyslú smotanu s mliekom a hladkou múkou. Pridáme k mäkkým zemiakom, chvíľu povaríme, omáčku môžme roztlačiť, alebo rozmixovať a omáčka je hotová.
Podávame na tanier. Dobrú chuť!
.
.
ODPORÚČAME:
Plnená paprika v paradajkovej omáčke
Šošovicový prívarok s volským okom
tags: zemiakova omacka s fasirkou a vajickom
< Predchádzajúce články |
---|