Nemusíte mať narodeniny, aby ste si mohli dať naozaj vynikajúcu tortu. Upečte si tortu len tak!
.
.
Suroviny:
Cesto:
4 vanilkové pudingy, 4 celé vajcia, 20 dg cukru krupice, pol prášku do pečiva
zmäknuté maslo a hrubá múka na vymazanie tortovej formy
Krém:
125 ml polotučného alebo plnotučného mlieka, polovica lyžice hladkej múky
100 g rozpustenej mliečnej čokolády, 250 g zmäknutého masla
6 polievkových lyžíc cukru krupice, 2 - 3 väčšie balenia farebné lentilky
Postup:
Cukor a vajcia vyšľahajte, vsypte prášok do pečiva a puding a znova šľahajte. Cesto nalejte do tortovej formy, vymazanej maslom a vysypanej hrubou múkou a pečte na 160 °C asi 40 minút. Po upečení nechajte vychladnúť. Medzitým si pripravte krém. Z mlieka a hladkej múky uvarte kašu a pridajte do nej čokoládu, maslo a cukor.
Vyšľahajte do krému a nechajte chvíľu stuhnúť v chladničke. Základ torty je upečený a už vychladol? Tortový korpus teraz rozrežte na polovicu a medzi diely natrite krém, ale len časť, niečo medzi jednou tretinou a jednou polovicou. Oba diely korpusu spojte a celú tortu potrite krémom, nabudúce môžete použiť aj marcipán.
Lentilky dáme na tortu až tesne pred podávaním. Aby sa nám nestalo že pustia farbu v chladničke, ak by sme ich dávali napríklad deň vopred.
Kúpte si radšej aspoň dve tri balenia, aby ste mali dosť farieb.
Môžete začať zdobiť tortu s lentilkami. Lentilky môžme na ňu prilepiť buď jedlým lepidlom či rozpustenou čokoládou. Do misky si rozpustíte bielu čokoládu a trošku naneste štetcom na lentilku, prilepte.
.
.
ODPORÚČAME:
Krémová parížska torta, Paris cake
Jednoduchá medová torta, Easy Honey Cake
Chladená čokoládová torta s karamelom
Čokoládová torta s jahodami malinami višňami
tags: cokoladova torta s lentilkami
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|