Špargľová omáčka na cestoviny
.
.
Omáčka: na panvici zohrejeme olivový olej, podusíme 1 kúsok cesnaku nakrájaný na tenké plátky a 1 malú cibuľku na malé kúsky, keď cesnak začne uvoľňovať vôňu pozor, nesmie prihoriet, pridáme umytú zelenú špargľu nakrájanú na cca 2 cm dlhé kúsky a cuketu nakrájanú na kolieska asi pol cm hrubé. Spolu podusíme asi 20 minút. Môžeme posypať múkou alebo solamylom a podliať vodou, aby sme dosiahli viac šťavnatej omáčky.
Cestoviny: uvaríme cestoviny podľa návodu, dávajte pozor aby sa nerozvarili, vyberieme kratšie tvary a nie uzatvorene, ideálne farfalle - mašličky, fusili - vretienka, alebo conchiglie mušle.
Omáčku servírujeme na cestovinách, ale nie tak, aby v nej plávali. Dobrú chuť
ODPORÚČAME:
Rybací šalát s kayenskou príchuťou
Cestoviny rigatoni s vínovo hubovou omáčkou
tags: cestoviny farfalle so sparglou a cuketou
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|