Marináda na kuracie, bravčové, hovädzie, jahnacie mäso
.
.
Marináda na hovädzie steaky
Suroviny:
hovädzie mäso
1 dl olivového oleja
šťava z 1/2 citróna
2 strúčiky cesnaku
2 streky tabasca
drvené čierne korenie
Príprava:
Cesnak roztlačíme, a všetko spolu rozmiešame.
Marináda na orientálne kuracie prsia
Suroviny:
hydinové mäso
1 dl suchého bieleho vína
1 lyžica posekaného zázvoru
1 lyžička podrveného rascovca (kumín)
mleté čierne korenie
čili
0,5 dl oleja
Príprava:
Premiešaním surovín vytvoríme marinádu.
Čilli marináda
Suroviny:
na jahňacie, hovädzie, bravčové a hydinové mäso
1 ČL mletého čili korenia
1 ČL mletej papriky
1 ČL mletej rasce
3 PL citrónovej šťavy
1 PL mletého koriandra
3 strúčiky cesnaku
soľ
pivo
Príprava
Prísady dáme do sklenenej misy. Prilievame pivo, až kým nezískame červenú kašovitú masu. Pridáme mäso, ktoré chceme marinovať. Dôkladne ho obalíme a necháme marinovať.
.
.
Sladko-pikantná marináda
Suroviny:
na jahňacie, hovädzie mäso a hydinové
6 PL marhuľového džemu
2 PL francúzskej horčice
1 PL medu
1 PL vinného octu
1 PL oleja
Príprava:
Všetky prísady dobre premiešame v sklenenej nádobe. Pridáme na menšie kúsky pokrájané mäso, dobre premiešame a necháme marinovať.
Marináda z bieleho vína
Suroviny:
na hovädzie, bravčové a hydinové mäso
1/2 l bieleho vína
3 PL vínneho octu
1 cibuľa
1 petržlen
1 mrkva
2 strúčiky cesnaku
10 zrniek bieleho korenia
1 vetvička tymianu
2 klinčeky
1 bobkový list
Príprava:
Do vína pridáme cibuľu, petržlen a mrkvu, všetko nakrájané na kocky, pretlačený cesnak, roztlčené zrnká korenia, vetvičku tymianu, klinčeky a bobkový list.
Marináda na všetky druhy mäsa
Suroviny:
slnečnicový olej
paradajka
čierne korenie
zelená paprika
cibuľa
Príprava:
Do slnečnicového oleja roztlačíme paradajku, pridáme čierne korenie, nakrájanú zelenú papriku a cibuľu. Mäso necháme marinovať 12 hodín.
tags: marinada na grilovanie na vsetky druhy masa
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|