Použijeme hríby kuriatka a šampióny, Čas prípravy: 40 minút, 4 porcie
.
.
Potrebujeme: 1 kg vykosteného kuracieho mäsa, 500 g šampiňónov, 250 g kuriatok, 1 cibuľa, 50 g masla, 6 lyžíc oleja, 3 vajcia, 250 ml smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, tymian
Postup prípravy:
1. Na panvici rozohrejeme olej, na ktorom opečieme umyté a očistené pokrájané kuracie mäso. Osolíme a okoreníme. Mäso vyberieme, keď je opečené zo všetkých strán.
2. Šampiňóny, kuriatka a cibuľu očistíme a na jemno nakrájame. Do výpeku prilejeme olej, speníme cibuľu, pridáme huby, tymian, osolíme, okoreníme a podusíme.
3. Mäso dáme do zapekacej misy vymastenej maslom. Huby rozložíme na kura a zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali vajcia. Zmes dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 °C.
Elektrická rúra: 200 °C, Teplovzdušná rúra: 180 °C, Plynová rúra: stupeň 4
tags: zapekane kuracie maso s hubami , kura s hubami , kura s hribami
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|