Koláčik pre celú rodinu Čas prípravy: 30 minút, čas pečenia: 15 až 20 minút
.
.
Suroviny:
6 vajec, 300 g práškového cukru, 350 g hrubej múky, 1 prášok do pečiva, jahody,
tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu, práškový cukor na posypanie.
Postup prípravy:
1. Vajcia rozdelíme a bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky, cukor a 9 lyžíc teplej vody vyšľaháme dopenista.
2. K zmesi pridáme múku a prášok do pečiva a zapracujeme. Nakoniec pridáme sneh z bielkov.
3. Plech vymastíme a vysypeme múkou, vylejeme naň cesto a na vrch poukladáme očistené jahody. Pečieme 15 až 20 minút v rúre vyhriatej na 180 ˚C. Vyberieme a necháme vychladnúť. Pred podávaním nakrájame na kocky a posypeme cukrom.
Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3 – 4
Namiesto čerstvých jahôd môžete použiť aj zavárané, treba ich však pred použitím scediť.
foto: Background image created by Dashu83 - Freepik.com
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|