Výdatné jedlo, ktoré zvládne pripraviť aj chlap, ktorý vôbec nevarí
.
.
Suroviny:
2 ks jaternice biela, červená
bravčová masť
5 až 6 ks zemiaky
soľ, kyslé uhorky
Postup:
Umyjeme si jaternice aj zemiaky. Zemiaky vydrhneme kefkou, aby boli pekné čisté, to čo sa nám nepáči vykrojíme, inak ich necháme v šupke.
Vymastíme plech masťou, položíme jaternice a okolo dáme zemiaky nakrájané na osminky, na ľubovolné tvary. Jaternice popicháme.
Dáme piecť do rúry na 30 minút a 200 stupňov, pečieme pokiaľ nechytia peknú farbu. Upečené je aj keď je cítiť príjemná vôňa.
Môžme podávať s uhorkami, kyslou kapustou a inými dobrotami, záleží na vás.
ODPORÚČAME:
Krémová parížska torta, Paris cake
Dusené bravčové plátky na šampiňónoch
tags: pecene jaternice so zemiakmi
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|