Určite aj u Vás sú obľúbené rôzne nátierky
.
.
Suroviny:
250 g mäkkého tvarohu
50 g masla
4 lyžice smotany
1 cibuľa
sladká paprika
soľ
1 veľká paprika
Postup:
Tvaroh s maslom vymiešame do peny. Pridáme smotanu, na drobno nakrájanú cibuľku a papriku, dochutíme sladkou paprikou a soľou podľa chuti. Necháme odstáť v chladničke a môžeme podávať s pečivom.
Bryndzová nátierka
Potrebujeme:
15 dkg bryndze
dve veľké lyžice kyslej smotany (ak nemáte, môže byť aj maslo)
sladkú papriku
jarnú cibuľku
Postup: Bryndzu vymiešame s kyslou smotanou a sladkou paprikou (na nej netreba šetriť). Pridáme nakrájanú cibuľku a nátierka je hotová. Výborne chutí s paradajkami.
.
.
Vajíčková nátierka
Potrebujeme:
4 vajíčka
cca 50-60 g masla
lyžicu smotany na zjemnenie (nemusí byť)
korenie
horčicu
soľ
Postup:
Maslo vyberieme z chladničky, aby zmäklo.Vajíčka uvaríme natvrdo, počkáme, kým vychladnú a ošúpeme ich. Rozdelíme ich na polovicu a žĺtka hodíme do misky. Pridáme soľ, korenie a horčicu podľa chuti a vyšľaháme. Ochutnáme a prípadne dochutíme. Na záver pridáme nadrobno pokrájané bielka a nátierka je hotová.
ODPORÚČAME:
Syrové tyčinky z lístkového cesta
Krémový likerový dezert s jahodami
tags: budapestianska bryndzova a vajickova natierka
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|