Jednoduchá rybka na nový spôsob s pivkom
.
.
Čas prípravy: 45 minút počet porcií: 3
Suroviny:
3 kúsky ryby
20 g masla
2 až 3 lyžičky hladkej múky
mlieko, soľ
svetlé pivo
mleté čierne korenie
mletá sladká červená paprika
sušený cesnak, olej
šalátová uhorka
Pracovný postup:
Kúsky ryby osolíme a necháme 10 minút odstáť. Uložíme ich do olejom potretej zapekacej misy, posypeme mletou sladkou červenou paprikou a dáme piecť do vyhriatej rúry. V hrnci rozpustíme maslo, poprášime ho hladkou múkou a opečieme. Podlejeme mliekom, dohladka vymiešame, osolíme, okoreníme, prilejeme svetlé pivo, premiešame a odstavíme. Šalátovú uhorku postrúhame, osolíme a posypeme sušeným cesnakom. Zapečenú rybu dáme na tanier, podávame s omáčkou a nastrúhanou uhorkou.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|