Ideálne na rýchly obed či večeru, omáčka je hotová, kým sa uvaria cestoviny, za 10 minút
.
.
Suroviny:
kúsok masla, cibuľa, 20 dg šunky, 3 tavené syry prípadne viac,
10 dg eidam, alebo iný syr vhodný na strúhanie, 300 ml mlieko, vegeta
Postup:
Na masle si podusíme cibuľku, po chvíli pridáme na kocky nakrájanú šunku, 5 minút všetko spolu posmažíme, zalejeme 300 ml mlieka a necháme prevrieť, ochutíme vegetou, pridáme nastrúhaný eidam a tavené syry, miešame kým sa syr rozpustí. Po prevretí zjemníme smotanou na varenie, alebo šľahačkovou smotanou - nemusí byť, omáčka je dobrá aj bez smotany, necháme prevrieť a máme hotovo. Ak je omáčka príliš riedka, môže sa zahustiť troškou múky. Cestoviny uvaríme v osolenej vode, keď sú mäkké zlejeme ich a pridáme do pripravenej omáčky, poriadne premiešame a môžme podávať. Dobrú chuť!
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|