Kuracie mäso na šampiňónoch
.
.
Suroviny:
4 ks kuracích pŕs, alebo kúsky z kuraťa, 3 PL oleja, múka, soľ, čierne mleté korenie, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku,
200 g čerstvých šampiónov, 1 kocka kuracieho bujónu, 0,5 - 1 l vody, 150 ml šľahačkovej smotany - nemusí byť
Príprava:
Mäso umyjeme, nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme čiernym mletým korením a obalíme v hladkej múke. Opečieme na rozohriatom oleji, 4-5 minút z oboch strán, tak aby zbelelo. Vyberieme a do toho istého hrnca, pridáme nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, šampióny a pečieme do mäkka. Rozpustíme si kocku bujónu vo vode. Pridáme mäso, podlejeme bujónom, tak aby bolo mäso ponorené a varíme do mäkka. Nakoniec pridáme smotanu a varíme ešte 5 minút. Smotana nemusí byť, jedlo je chutné aj bez nej. Podávame s ryžou, alebo so zemiakovou kašou. Dobrú chuť
ODPORÚČAME:
Dusené bravčové plátky na šampiňónoch
Mrkvová krémová polievka s kyslou smotanou
Makové a orechové kysnuté koláče
tags: kuracie prsia so sampionmi kuracie maso so sampionmi
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|