Nedeľný tip na rýchly obed
.
.
Suroviny:
4 plátky kuracie prsia, alebo bravčové mäso - sýtejšia verzia, 3 ks vajcia, 2 ks cibuľa, 2 až 3 lyžice horčica, čierne mleté korenie, strúhanka, soľ, 1 až 2 lyžice bravčová masť, olej, 2 dcl horúca voda
Postup:
1. Mäso si umyjeme, nakrájame na rezne a osušíme, potom osolíme, okoreníme a naklepeme na struhanke. Rozpálime si olej s bravčovou masťou. Rezne obalíme vo vajíčku ktoré sme rozšľahali s trochou soli. Vyprážame cca 4 - 5 minút z každej strany. Narežieme si cibuľu na kolieska.
2. Vypražané rezne dáme do zapekacej misy a do výpeku pridáme cibuľu, ked je cibuľa polomäkká, pridáme horúcu vodu a počkáme kým sa voda trochu neodparí. Potom odstavíme a pridáme horčicu, podľa chuti osolíme. Túto zmes nalejeme na rezne. Dáme zapiecť na 30 až 40 minút pri teplote 200 stupňov. Podávame so zemiakovou kašou. Dobrú chuť
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|