Pripravte si hovädzí či bravčový guláš
.
.
Suroviny:
600g predného alebo zadného hovädzieho mäsa môže byť aj bravčové mäso,
80g masti alebo oleja, 2-3 stredne cibule, 2 čl mletej sladkej papriky,
soľ, 1/2 čl mletej rasce, rovná čl majoránky, 2 PL hladkej múky,
2 strúčiky cesnaku, 1/4l vývaru z bujónu, masox alebo hovädzí bujón,
100g strúhaného syra, 3 PL paradajkový pretlak, alebo kečupu, 100g hrášku
Postup prípravy:
Mäso opláchneme a nakrájame na kocky, cibuľu na jemno a rozpustíme bujón vo vriacej vode, to bude na podlievanie. V hrnci rozpálime masť alebo olej, opražíme do sklovita cibuľku, pridáme mäso a orestujeme z každej strany.Potom poprášime múkou a ešte opečieme.Pridáme papriku, soľ, rascu a prelisovaný cesnak, premiešame a ešte posmažíme. Potom za stáleho miešania prilievame vývar dovtedy, až bude mäso ponorené.
Pridame majoránku a paradajkový pretlak prípadne kečup, premiešame a takto prikryté dusíme kým mäso nezmäkne. Občas skontrolujeme, premiešame, ak treba podlejeme ešte vývarom. Keď je mäso mäkké, ešte dochutíme a pridáme hrášok. Podávame posypané strúhaným syrom, hodí sa k tomu ryža, alebo len tak s chlebíkom.
ODPORÚČAME:
Hubová praženica so šunkou a syrom
Plnená paprika v paradajkovej omáčke
Ako si vyrobiť vlastné korenie, ako čarovať s korením?
Marináda na grilovanie na všetky druhy mäsa
tags: mexicky gulas so syrom
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|