Pripravte si chutný obed pre celú rodinu aj vo všedný deň.
.
.
Príprava, Suroviny:
800 g bravčového guľatého pliecka alebo stehna,
cibuľa, dijonská horčica, soľ, mleté čierne korenie,
1/2 čL vegety, troška chilli, kúsok údenej slaninky (nemusí byť),
20 dg šampiňónov, 1 vajce natvrdo,
2 čL solamylu - alebo 1 čl múky rozmiešanej v troške vody
Postup prípravy:
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na pláty, naklepeme. Po obidvoch stranách osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, potrieme dijonskou horčicou a necháme chvíľu postáť. Cibuľu nakrájame a speníme na oleji.
Plátky mäsa sprudka opečieme po oboch stranách, aby sa uzavreli póry a nevytekala z mäsa šťava.
K mäsu pridáme troška opraženej slaniny a podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme cca 30 minút. Zatiaľ si pripravíme šampiňóny, umyjeme ich a nakrájame na plátky.
Prihodíme ich k mäsu a necháme spolu povariť. V troške studenej vody rozmiešame 2 lyžičky solamylu, alebo 1čl múky a vlejeme do vriacej šťavy.
Prichutíme vegetou a chilli podľa chuti - nemusí byť. Povaríme ešte 2 - 3 minúty. Nakoniec pridáme na kocky pokrájané vajíčko. Možno pridať ešte na kocky nakrájanú sterilizovanú uhorku.
K mäsu sa veľmi dobre hodí tarhoňa, ale i ryža a hlávkový šalát.
Dobrú chuť!
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|