Ak vám už dochádza fantázia, čo máte deťom stále pripravovať na olovrant či už do školy, skúste niektorý z našich receptov.
.
.
Sendvič so šunkou a syrom
Suroviny: chlieb, syr čedar, kvalitná šunka, horčica, cherry paradajky
Postup: Pol krajíčku chleba potrite ľahko horčicou, preložte plátkom čedaru a šunky, priklopte druhou polovicou chleba. Podávajte s čerstvými cherry paradajkami.
Chlebík s prekvapením
Suroviny: plátky chleba Gurmán, 1 Lučina, plátky syra eidam 30%, plátky šunky, veselé vykrajovacie formičky, materiál na ozdobenie (pažítka, paprika, kukurica, ...)
Postup: Plátok chleba potrite lučinou, obložte šunkou a z plátku syra vykrojte tvar podľa možností (mačička, sliepočka, psík, hviezdička ...), dozdobte podľa fantázie, priklopte druhým plátkom chleba. Zabaľte ho do fresh fólie, dajte do krabičky.
Mrkvovo hrozienková dobrota
Suroviny: plátky chleba Labužník, 100 g syra Lučina, 1 hrsť hrozienok, 1 šťavnatá mrkva
Postup: Hrozienka umyjeme a necháme niekoľko hodín namočené vo vode. Mrkvu umyjeme, olúpeme a nastrúhame. V miske zmiešame lučinu s medom, pridáme nastrúhanú mrkvu a scedené hrozienka. Nátierkou spojíme 2 plátky chleba.
Chlebíčky s jahodovou nátierkou
Suroviny: plátky Farmárskeho sendviča, 250 mäkkého tučného tvarohu, 2 lyžice javorového sirupu, 200 g jahôd, 1 vrecúško vanilkového cukru
Postup: Tvaroh dáme do misky a pridáme javorový sirup, vanilkový cukor a roztlačené jahody. Všetko dobre premiešame a zľahka poukladáme na plátok sendviča, priklopíme druhým plátkom sendviča.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|