Chcete mať doma po ruke čerstvý a poctivý jogurt? Nie je nič lepšie, než sa pustiť do domácej výroby.
Postup je jednoduchý a výsledok výborný.
Suroviny:
1 l plnotučného mlieka
1 lyžicu bieleho jogurtu so živou kultúrou
1 lyžicu cukru
Postup:
Do hrnca nalejte malé množstvo vody, potom pridajte mlieko. Ohrejte ho na 80 ° C. Keď sa navrchu začne tvoriť pena, odstavte ho a nechajte vychladnúť na 40 ° C. Do mlieka pridajte jogurt a dobre premiešajte. V tejto fáze môžete pridať aj lyžicu cukru, ale nie je to nutné.
Hrniec zakryte a dajte ho na miesto so stálou teplotou (okolo 30 ° C). Po 4 až 6 hodinách skontrolujte, či hustne. Ak nie, nechajte hrniec stáť ešte niekoľko hodín. Z hotového jogurtu zlejte prebytočnú tekutinu a rozdeľte ho do menších uzatvárateľných pohárov.
.
ODPORÚČAME:
Nugátová torta s čokoládovou polevou
Pizza s parmskou šunkou a rukolou
tags: recept na domaci jogurt
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|