Tradičná slovenská kapustnica
.
.
Suroviny:
250 g údeného bravčového pliecka
300 g kyslej kapusty
50 g sušené slivky
2 ks cibuľa
4 strúčiky cesnaku
4 guľôčky čierneho korenia a 4 ks nového korenia
2 bobkové listy
1 lyžička sladkej papriky osmahnutá na lyžici masla
1 papriková klobása, môže byť aj klasická
150 ml smotany rozmiešanej s lyžicou hladkej múky
soľ a čierne korenie na dochutenie
Postup:
Dobre umyté bravčové údené dajte na pol hodinku variť a potom sceďte, odstránite tak prebytočnú údenársku soľ. Potom mäso preložte do väčšieho hrnca, zalejte vlažnou vodou a priveďte znovu do varu. Po dvadsiatich minútach pridajte odstredenú a pokrájanú kapustu /šťavu si nechajte nakoniec na dochutenie polievky/.
Potom prihoďte cibuľu nakrájanú na kolieska, olúpaný cesnak, sušené slivky, nakrájanú klobásu, čierne a nové korenie, bobkové listy a varte na miernom ohni dve hodiny. Mäkké mäso vytiahnite z polievky a nechajte trochu vychladnúť.
Polievku medzitým zahustite smotanou s múkou, pridajte osmaženú papriku na masle a ešte krátko povarte. Vráťte nakrájané mäso do polievky a ak je treba dochuťte polievku šťavou z kapusty, soľou a čiernym korením. Podávajte s chlebom.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|