Spestrite si tento rok vianočnú tabuľu
.
.
Suroviny na 4 porcie :
600 g zemiakov
8 až 10 kúskov sušených paradajok v olivovom oleji
1 väčšia červená cibuľa
kapary podľa chuti
3 PL kyslej smotany
3 PL majonézy
1 PL citrónovej šťavy
1 PL olivového oleja ( môžete použiť ten zo sušených paradajok )
bylinky podľa chuti ( provensálske alebo oregano )
soľ
čierne korenie
Postup :
Zemiaky v šupke dôkladne umyte a uvarte v mierne osolenej vode do mäkka. Zlejte, olúpte a nakrájajte na väčšie kocky. Sušené paradajky nasekajte na menšie kusy, očistenú cibuľu prekrojte na polovice a nakrájajte na tenké plátky. Kapary zlejte. Zemiaky dajte do väčšej misy, pridajte pokrájané paradajky a posypte bylinkami.
Všetko pokvapkajte olivovým olejom a šťavou z citróna. Pridajte kyslú smotanu a majonézu a dôkladne premiešajte . Opatrne vmiešajte kapary. Podľa chuti okoreňte a dosoľte. Pozor ale, ak sú kapary naložené v slanom náleve. Pred podávaním nechajte aspoň 2 hodiny odstáť na chladnom mieste.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|