Obľúbený závin na nedeľu. Kysnuté sladké kakaové koláče
.
.
Suroviny:
250 g polohrubá múka
80 ml olej
1 ks vajce
120 ml mlieko
15 g čerstvé droždie
1 PL cukor
štipka soľ
štipka kypriaci prášok
Postup:
Pripravíme si kvások - do hrnčeka dáme kvasnice, lyžičku múky, lyžičku cukru a teplé mlieko, rozmiešame a počkáme kým nakysne na teplom mieste. Múku si preosejeme do misky a pridáme ďalšie suroviny. Potom prilejeme vykysnutý kvások, zamiesime a vypracujeme cesto. Ak lepí treba pridať múku, aby sa nám vypracovalo pekné hodvábne cesto. Dáme ho na teple miesto nakysnúť, prikryjeme utierkou. Potom ho na tenko rozvaľkáme, natrieme olejom a posypeme kakaovou posýpkou. Tá sa robí tak, že v miske zmiešate tri lyžice kakaa, tri lyžice práškového cukru a dve lyžice hladkej múky.
Túto suchú zmes na kakaovom ceste som ešte pokvapkáme olejom a zvinieme. Závin som natrieme zbytkom vajíčka, popicháme nožíkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov, približne 20 minút.
.
.
< Predchádzajúce články | Ďalšie články > |
---|